Bullar, kakor, tårtor

Toscaglasyr

Toscaglasyr är ett näringsämne som är vanligt förekommande i bullar, kakor och tårtor. Det är en blandning av socker och smör som ger en söt smak och mjuk konsistens. Glasyr används ofta som en dekoration för att tillföra ett ätbart glansigt yttre på bakverk.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)530Energi
Energi (kj)2217
Protein (g)8.9Makronutrienter
Fett totalt (g)40.55
Kolhydrater, tillg. (g)30.5
Kalcium (mg)102Mineraler
Järn (mg)2
Fosfor (mg)231
Selen (µg)0.9
Zink (mg)1.1
Magnesium (mg)91
Folat (µg)29.2
Jod (µg)2
Kalium (mg)467
Natrium (mg)178
Salt, NaCl (g)0.4
Vitamin A (RE/µg)134.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.07
Vitamin B12 (µg)0.03
Vitamin C (mg)0.1
Vitamin D (µg)1.8
Vitamin E (mg)10.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)125.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)103
Tiamin (mg)0.17
Riboflavin (mg)0.14
Niacin (mg)1.05
Niacinekvivalenter (NE/mg)2.55
Sockerarter tot. (g)27Sockerarter
Monosackarider (g)8.1
Disackarider (g)18.9
Summa mättade fettsyror (g)10Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.7
Laurinsyra C12:0 (g)0.4
Myristinsyra C14:0 (g)0.8
Palmitinsyra C16:0 (g)6.2
Stearinsyra C18:0 (g)1.4
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)23.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)22.9
Summa fleromättade fettsyror (g)5.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)5
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)21.3
Vatten (g)12.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.7
Avfall (skal, etc)(%)25
Tillsatt socker (g)25
Fritt socker (g)25

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen