Dryck
Glögg starkvin vol. % 16
Glögg starkvin är en läskande dryck som är ett populärt sätt att njuta av en glödande kall vinterdag. Det består av en kombination av alkohol, sötma, kryddor och frukt. Alkoholhalten är 16 % och drycken är ett populärt sätt att tillaga och servera glögg.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 179 | Energi |
Energi (kj) | 750 | |
Protein (g) | 0 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 22.3 | |
Kalcium (mg) | 8 | Mineraler |
Järn (mg) | 2.4 | |
Fosfor (mg) | 37 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0 | |
Magnesium (mg) | 10 | |
Folat (µg) | 0 | |
Jod (µg) | 1.2 | |
Kalium (mg) | 115 | |
Natrium (mg) | 6 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.01 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0.01 | |
Niacin (mg) | 0.1 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.1 | |
Sockerarter tot. (g) | 22.3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 9.3 | |
Disackarider (g) | 13 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 64.6 | |
Alkohol (g) | 12.8 | |
Aska (g) | 0.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 22 | |
Fritt socker (g) | 22 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket