Dryck
Kaffe espresso bryggt drickf.
Kaffe är en dryck som är populär världen över. Espresso bryggt är en typ av kaffe som erhålls genom att man pressar kaffe med hjälp av ett espressomaskin. Denna dryck har en högre koffeinhalt än vanligt bryggkaffe och det är en smak som många människor uppskattar. På den här sidan kan du läsa om näringsämnen som finns i kaffe espresso bryggt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 9 | Energi |
Energi (kj) | 37 | |
Protein (g) | 0.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.18 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 1.7 | |
Kalcium (mg) | 2 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.1 | |
Fosfor (mg) | 7 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0 | |
Magnesium (mg) | 80 | |
Folat (µg) | 1 | |
Jod (µg) | 3 | |
Kalium (mg) | 115 | |
Natrium (mg) | 14 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0.2 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0.18 | |
Niacin (mg) | 5.21 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.23 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.1 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 97.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket