Dryck
Saft drickf.
Saft är ett livsmedel som ofta innehåller naturliga eller tillsatta sockerarter samt fruktsmak. Saft kan vara tillverkat av olika typer av frukt, bär eller grönsaker och finns ofta koncentrerad, frystorkad eller färdigblandad. För att uppnå en hög näringskvalitet krävs att saften är färsk, eller att den är koncentrerad och tillsatt vatten.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 36 | Energi |
Energi (kj) | 150 | |
Protein (g) | 0 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 8.8 | |
Kalcium (mg) | 1 | Mineraler |
Järn (mg) | 0 | |
Fosfor (mg) | 1 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0 | |
Magnesium (mg) | 1 | |
Folat (µg) | 0.1 | |
Jod (µg) | 0.1 | |
Kalium (mg) | 12 | |
Natrium (mg) | 2 | |
Salt, NaCl (g) | 0 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 0 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0.02 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0 | |
Sockerarter tot. (g) | 6.6 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 3 | |
Disackarider (g) | 3.6 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 0 | |
Vatten (g) | 91.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 7 | |
Fritt socker (g) | 7 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket