Fett. olja
Smör fett 80%
Smör fett 80% är ett fett som består av fett, vatten och några små mängder salt. Det används ofta som bakning eller för att smaksätta mat. Fettet har en hög halt av mättat fett, vilket gör det lämpligt för kokning och stekning. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om fettets näringsinnehåll och andra egenskaper.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 729 | Energi |
Energi (kj) | 3049 | |
Protein (g) | 0.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 82 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0.5 | |
Kalcium (mg) | 0 | Mineraler |
Järn (mg) | 0 | |
Fosfor (mg) | 0 | |
Selen (µg) | 0 | |
Zink (mg) | 0 | |
Magnesium (mg) | 0 | |
Folat (µg) | 0 | |
Jod (µg) | 4 | |
Kalium (mg) | 0 | |
Natrium (mg) | 480 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 619.9 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0 | |
Vitamin B12 (µg) | 0 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.51 | |
Vitamin E (mg) | 2.1 | |
Vitamin K (µg) | 7.4 | |
Retinol (µg) | 588 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 380 | |
Tiamin (mg) | 0 | |
Riboflavin (mg) | 0 | |
Niacin (mg) | 0 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 0.1 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 55 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 8.1 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 2.8 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 8.8 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 24.8 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 7.7 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 19.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 1.3 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 16.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 2.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.5 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.5 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 256 | |
Vatten (g) | 15.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 0.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket