Fisk. skaldjur
Ål varmrökt flatrökt
Ål är en populär fisk som kan tillagas på många olika sätt. En av dem är varmrökning som innebär att fisken röks över en låg värme. Varmrökning ger en mild, rökig smak och innehåller en hög näringshalt. Det kan även finnas flatrökt ål som röks över en högre värme och därmed ger en starkare rökig smak.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 428 | Energi |
Energi (kj) | 1790 | |
Protein (g) | 17.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 40.2 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 35 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.5 | |
Fosfor (mg) | 205 | |
Selen (µg) | 66.7 | |
Zink (mg) | 3 | |
Magnesium (mg) | 12 | |
Folat (µg) | 7.1 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 190 | |
Natrium (mg) | 1260 | |
Salt, NaCl (g) | 3.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 3600 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.22 | |
Vitamin B12 (µg) | 4.8 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 98 | |
Vitamin E (mg) | 14.1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 3600 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.12 | |
Riboflavin (mg) | 0.18 | |
Niacin (mg) | 3.5 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 6.76 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 9.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 6.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1.6 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 17.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 3.5 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 13.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.8 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.3 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.3 | |
EPA C20:5 (g) | 1.7 | |
DPA C22:5 (g) | 1.4 | |
DHA C22:6 (g) | 2.4 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 147.4 | |
Vatten (g) | 38 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 19.8 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket