Fisk. skaldjur

Ål varmrökt flatrökt

Ål är en populär fisk som kan tillagas på många olika sätt. En av dem är varmrökning som innebär att fisken röks över en låg värme. Varmrökning ger en mild, rökig smak och innehåller en hög näringshalt. Det kan även finnas flatrökt ål som röks över en högre värme och därmed ger en starkare rökig smak.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)428Energi
Energi (kj)1790
Protein (g)17.8Makronutrienter
Fett totalt (g)40.2
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)35Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)205
Selen (µg)66.7
Zink (mg)3
Magnesium (mg)12
Folat (µg)7.1
Jod (µg)0
Kalium (mg)190
Natrium (mg)1260
Salt, NaCl (g)3.2
Vitamin A (RE/µg)3600Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.22
Vitamin B12 (µg)4.8
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)98
Vitamin E (mg)14.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)3600
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.12
Riboflavin (mg)0.18
Niacin (mg)3.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)6.76
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)9.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)1
Palmitinsyra C16:0 (g)6.7
Stearinsyra C18:0 (g)1.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)17.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)3.5
Oljesyra C18:1 (g)13.4
Summa fleromättade fettsyror (g)9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.8
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)1.7
DPA C22:5 (g)1.4
DHA C22:6 (g)2.4
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)147.4
Vatten (g)38
Alkohol (g)0
Aska (g)4
Avfall (skal, etc)(%)19.8
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen