Fisk. skaldjur

Ål varmrökt rundrökt

Ål är en populär skaldjur som kan ätas varmrökt eller rundrökt. I det varmrökta alternativet får ålen en djup smak och konsistens som passar utmärkt i en fisk- eller skaldjurssallad. Genom att runda ålen får man dessutom en estetisk presentering som passar till många olika tillfällen. Det finns många näringsämnen i ål som är viktiga för vår hälsa.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)347Energi
Energi (kj)1453
Protein (g)19.1Makronutrienter
Fett totalt (g)30.5
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)26Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)183
Selen (µg)59.6
Zink (mg)3.5
Magnesium (mg)10
Folat (µg)29
Jod (µg)0
Kalium (mg)214
Natrium (mg)583
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)3300Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.18
Vitamin B12 (µg)4.3
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)48
Vitamin E (mg)9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)3300
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.18
Riboflavin (mg)0.31
Niacin (mg)3.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)6.7
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)7.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.8
Palmitinsyra C16:0 (g)5.1
Stearinsyra C18:0 (g)1.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)13.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)2.7
Oljesyra C18:1 (g)10.1
Summa fleromättade fettsyror (g)6.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)1.3
DPA C22:5 (g)1
DHA C22:6 (g)1.8
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)131.7
Vatten (g)48.3
Alkohol (g)0
Aska (g)2.1
Avfall (skal, etc)(%)30.5
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen