Fisk. skaldjur

Abborre filé panerad stekt

Abborre är en populär fisk som kan stekas eller kokas. Denna variant är panerad och stekt, vilket ger en krispig yta med en mild smak. Abborren är rik på protein och innehåller även ett högt antal livsviktiga mineraler och vitaminer.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)193Energi
Energi (kj)809
Protein (g)22.3Makronutrienter
Fett totalt (g)8.64
Kolhydrater, tillg. (g)6.3
Kalcium (mg)27Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)255
Selen (µg)47.9
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)32
Folat (µg)18.8
Jod (µg)77.4
Kalium (mg)371
Natrium (mg)599
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)57.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.4
Vitamin B12 (µg)2.1
Vitamin C (mg)0.1
Vitamin D (µg)19.3
Vitamin E (mg)3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)56.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)14
Tiamin (mg)0.14
Riboflavin (mg)0.14
Niacin (mg)5.49
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.65
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)4.4
Summa fleromättade fettsyror (g)2.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.5
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)1Övrigt
Kolesterol (mg)111.4
Vatten (g)59.7
Alkohol (g)0
Aska (g)2.5
Avfall (skal, etc)(%)48.4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen