Fisk. skaldjur

Abborre kokt m. salt

Abborre är en sorts fisk som är vanlig i Sverige. Den är fettfattig och näringsrik och innehåller bland annat vitamin B12, järn och selen. När abborren kokas med salt får den en fin, mild smak.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)140Energi
Energi (kj)585
Protein (g)32.3Makronutrienter
Fett totalt (g)0.99
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)27Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)358
Selen (µg)71.9
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)44
Folat (µg)16.1
Jod (µg)63.9
Kalium (mg)476
Natrium (mg)456
Salt, NaCl (g)1.1
Vitamin A (RE/µg)25.1Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.53
Vitamin B12 (µg)3.7
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)27.92
Vitamin E (mg)1.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)25.1
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.18
Riboflavin (mg)0.13
Niacin (mg)8.56
Niacinekvivalenter (NE/mg)14.51
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)126.9
Vatten (g)64.1
Alkohol (g)0
Aska (g)2.6
Avfall (skal, etc)(%)97.8
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen