Fisk. skaldjur

Abborre rå

Abborre är en populär fisk som kan ätas rå eller kokt. Den är rik på näringsämnen som protein, vitaminer och mineraler, och är en lågkalori- och lågfettmat. Det finns olika typer av abborre som kan ätas rå, och den kan konsumeras som en rå fiskrätt eller i en rå fisksallad.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)86Energi
Energi (kj)359
Protein (g)19.8Makronutrienter
Fett totalt (g)0.61
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)16Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)219
Selen (µg)44.1
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)27
Folat (µg)11.6
Jod (µg)8
Kalium (mg)389
Natrium (mg)33
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)15.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.46
Vitamin B12 (µg)3.49
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)21.4
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0.4
Retinol (µg)15.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.15
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)5.25
Niacinekvivalenter (NE/mg)8.9
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)77.8
Vatten (g)78.6
Alkohol (g)0
Aska (g)1
Avfall (skal, etc)(%)60
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen