Fisk. skaldjur

Ansjovis skarpsill konserv.

Ansjovis och skarpsill är båda konserverade fiskar som är näringsrika och har god smak. De finns tillgängliga i olika former och olika konserveringsmetoder, som t.ex. i olja eller saltlösning. På livsmedelsdata.se kan du hitta information om näringsinnehållet och de olika konserveringsmetoder som finns.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)215Energi
Energi (kj)898
Protein (g)12.5Makronutrienter
Fett totalt (g)13.1
Kolhydrater, tillg. (g)11.8
Kalcium (mg)99Mineraler
Järn (mg)1.3
Fosfor (mg)141
Selen (µg)20
Zink (mg)1.8
Magnesium (mg)13
Folat (µg)5
Jod (µg)41.5
Kalium (mg)145
Natrium (mg)2750
Salt, NaCl (g)6.9
Vitamin A (RE/µg)54Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.45
Vitamin B12 (µg)10
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)14
Vitamin E (mg)0.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)54
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.16
Niacin (mg)2.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.49
Sockerarter tot. (g)2.9Sockerarter
Monosackarider (g)0.2
Disackarider (g)2.7
Summa mättade fettsyror (g)3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.9
Palmitinsyra C16:0 (g)1.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)5.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.7
Oljesyra C18:1 (g)1.7
Summa fleromättade fettsyror (g)3.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0.7
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)1.2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)90
Vatten (g)53
Alkohol (g)0
Aska (g)9.6
Avfall (skal, etc)(%)28
Tillsatt socker (g)3
Fritt socker (g)3

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen