Fisk. skaldjur

Böckling varmrökt

Böckling är en typ av fisk som varmröks. Fisken är en del av fisk- och skaldjursfamiljen och är populär som ingrediens eller rätt i matlagning. Fisken innehåller många nyttiga näringsämnen som är nödvändiga för en hälsosam kost. På Livsmedelsdata.se kan du hitta information om vilka näringsämnen som böckling innehåller.

Källa:
https://www.livsmedelsdata.se/fisk-skaldjur/boeckling-varmroekt/

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)199Energi
Energi (kj)834
Protein (g)21.2Makronutrienter
Fett totalt (g)12.8
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)38Mineraler
Järn (mg)1.2
Fosfor (mg)181
Selen (µg)19
Zink (mg)1
Magnesium (mg)29
Folat (µg)19
Jod (µg)30
Kalium (mg)375
Natrium (mg)845
Salt, NaCl (g)2.1
Vitamin A (RE/µg)55Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.27
Vitamin B12 (µg)13
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)9.6
Vitamin E (mg)0.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)55
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0.27
Niacin (mg)4.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)8.19
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)3.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)1.1
Palmitinsyra C16:0 (g)2.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.9
Oljesyra C18:1 (g)2.8
Summa fleromättade fettsyror (g)3.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.9
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0.6
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.8
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)93.4
Vatten (g)62.8
Alkohol (g)0
Aska (g)3.2
Avfall (skal, etc)(%)41
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen