Fisk. skaldjur

Braxen rå

Braxen är ett livsmedel som huvudsakligen består av fett och protein. Den är rik på ett brett utbud av näringsämnen som fosfor, selen, jod och omega-3-fettsyror. Braxen är en populär ingrediens inom svensk matlagning och är ett bra alternativ för att få i sig hälsosamma näringsämnen. På Livsmedelsdata kan man läsa mer om näringsämnena som finns i braxen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)103Energi
Energi (kj)432
Protein (g)16.7Makronutrienter
Fett totalt (g)4
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)63Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)210
Selen (µg)31
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)26
Folat (µg)9
Jod (µg)7
Kalium (mg)350
Natrium (mg)43
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)14Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.12
Vitamin B12 (µg)5
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)5.5
Vitamin E (mg)1.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)14
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.07
Niacin (mg)4
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.06
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.8Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)0.5
Summa fleromättade fettsyror (g)1.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0.2
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.4
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)60
Vatten (g)78
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)40
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen