Fisk. skaldjur

Fisk torkad

Torkad fisk är ett livsmedel som har tagits med i människors kost sedan urminnes tider. Genom att torka fisken försvinner fukten och detta gör att fisken håller längre. Torkad fisk är ett nyttigt alternativ som innehåller höga halter av protein, vitaminer och mineraler. På livsmedelsdata.se kan du ta del av mer information om näringsinnehåll och näringsvärden för torkad fisk.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)333Energi
Energi (kj)1395
Protein (g)79Makronutrienter
Fett totalt (g)1.4
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)160Mineraler
Järn (mg)2.5
Fosfor (mg)450
Selen (µg)20
Zink (mg)2
Magnesium (mg)120
Folat (µg)14
Jod (µg)0
Kalium (mg)1400
Natrium (mg)240
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)40Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)1
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)2.4
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)40
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)9
Niacinekvivalenter (NE/mg)23.48
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.4
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)180
Vatten (g)14.8
Alkohol (g)0
Aska (g)4.8
Avfall (skal, etc)(%)15
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen