Fisk. skaldjur

Fisk varmrökt

Varmrökt fisk är en typ av fisk som har rökts över hög värme för att skapa en smakrik produkt. Det kan tillagas genom att grillas, fritera eller steks. Den rökta fisken har ofta en kraftig smak som är ganska speciell. Den kan ätas som en huvudrätt eller som en del av en sallad eller förrätt. Fisk som är varmrökt är en populär ingrediens som används i olika rätter.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)226Energi
Energi (kj)944
Protein (g)21.7Makronutrienter
Fett totalt (g)15.54
Kolhydrater, tillg. (g)0.1
Kalcium (mg)12Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)242
Selen (µg)22
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)26
Folat (µg)8.8
Jod (µg)0
Kalium (mg)337
Natrium (mg)641
Salt, NaCl (g)1.6
Vitamin A (RE/µg)10.6Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.52
Vitamin B12 (µg)5.57
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)8.61
Vitamin E (mg)4.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.25
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)8.46
Niacinekvivalenter (NE/mg)12.12
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)2.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.4
Palmitinsyra C16:0 (g)1.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)5.5
Summa fleromättade fettsyror (g)4.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.8
Linolensyra C18:3 (g)0.8
Arakidonsyra C20:4 (g)0.8
EPA C20:5 (g)0.4
DPA C22:5 (g)0.2
DHA C22:6 (g)0.8
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)68.3
Vatten (g)60
Alkohol (g)0
Aska (g)2.7
Avfall (skal, etc)(%)25.1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen