Fisk. skaldjur
Fisk varmrökt
Varmrökt fisk är en typ av fisk som har rökts över hög värme för att skapa en smakrik produkt. Det kan tillagas genom att grillas, fritera eller steks. Den rökta fisken har ofta en kraftig smak som är ganska speciell. Den kan ätas som en huvudrätt eller som en del av en sallad eller förrätt. Fisk som är varmrökt är en populär ingrediens som används i olika rätter.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 226 | Energi |
Energi (kj) | 944 | |
Protein (g) | 21.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 15.54 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0.1 | |
Kalcium (mg) | 12 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 242 | |
Selen (µg) | 22 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 26 | |
Folat (µg) | 8.8 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 337 | |
Natrium (mg) | 641 | |
Salt, NaCl (g) | 1.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 10.6 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.52 | |
Vitamin B12 (µg) | 5.57 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 8.61 | |
Vitamin E (mg) | 4.8 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 10.6 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.25 | |
Riboflavin (mg) | 0.12 | |
Niacin (mg) | 8.46 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 12.12 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.4 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.3 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 7.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.4 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 5.5 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 4.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.8 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.8 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.8 | |
EPA C20:5 (g) | 0.4 | |
DPA C22:5 (g) | 0.2 | |
DHA C22:6 (g) | 0.8 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 68.3 | |
Vatten (g) | 60 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 25.1 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket