Fisk. skaldjur

Fiskfärs kokt

Fiskfärs är en vanlig ingrediens inom kokkonsten. Färsen är kokt innan den förtärs och innehåller flera näringsämnen. På Livsmedelsdata kan du hitta information om detta livsmedel, som vilka näringsämnen det innehåller och i vilka mängder.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)117Energi
Energi (kj)490
Protein (g)15.9Makronutrienter
Fett totalt (g)1.96
Kolhydrater, tillg. (g)8.5
Kalcium (mg)88Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)219
Selen (µg)20.6
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)29
Folat (µg)15.9
Jod (µg)0
Kalium (mg)324
Natrium (mg)606
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)37.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.12
Vitamin B12 (µg)1.09
Vitamin C (mg)4
Vitamin D (µg)1.25
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)14.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)274
Tiamin (mg)0.07
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)1.95
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.94
Sockerarter tot. (g)2.4Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)2.4
Summa mättade fettsyror (g)1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)0.5
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.4
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)45.5
Vatten (g)71.2
Alkohol (g)0
Aska (g)2.7
Avfall (skal, etc)(%)23.1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen