Fisk. skaldjur

Gädda panerad stekt

Gädda är en fisk som är populär som mat. Den kan tillagas på olika sätt, vilket även inkluderar en panerad stekt variant. Denna variant ger en krispig yta och innehåller mycket näring. På livsmedelsdata.se kan du läsa om näringsämnena i denna fiskrätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)191Energi
Energi (kj)802
Protein (g)22.7Makronutrienter
Fett totalt (g)8.24
Kolhydrater, tillg. (g)6.3
Kalcium (mg)59Mineraler
Järn (mg)0.5
Fosfor (mg)275
Selen (µg)22.8
Zink (mg)1
Magnesium (mg)35
Folat (µg)17.5
Jod (µg)81.4
Kalium (mg)435
Natrium (mg)609
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)42Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.26
Vitamin B12 (µg)1.13
Vitamin C (mg)0.1
Vitamin D (µg)5.29
Vitamin E (mg)2.8
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)40.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)14
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)3.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)7.39
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.5Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)4.3
Summa fleromättade fettsyror (g)2.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.5
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)1Övrigt
Kolesterol (mg)79.4
Vatten (g)59.4
Alkohol (g)0
Aska (g)2.8
Avfall (skal, etc)(%)38.1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen