Fisk. skaldjur
Gös rå
Gös är en populär fisk som finns i många svenska vatten. Den är en stabil del av svensk matkultur, och serveras ofta rå marinerad eller kokt. Gösen är rik på näringsämnen som fett, proteiner och vitaminer, och kan hjälpa oss att få i oss en hälsosam kost. På sidan kan du läsa mer om vilka näringsämnen som finns i gös rå.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 84 | Energi |
Energi (kj) | 351 | |
Protein (g) | 20.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.21 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 9 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.1 | |
Fosfor (mg) | 201 | |
Selen (µg) | 22.6 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 27 | |
Folat (µg) | 13.7 | |
Jod (µg) | 23 | |
Kalium (mg) | 444 | |
Natrium (mg) | 46 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.19 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.55 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 29 | |
Vitamin E (mg) | 0.5 | |
Vitamin K (µg) | 0.4 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.04 | |
Riboflavin (mg) | 0.09 | |
Niacin (mg) | 1.9 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.6 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.1 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 63.2 | |
Vatten (g) | 78.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 44 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket