Fisk. skaldjur
Hummer kokt
Hummer är ett skaldjur som hittas i havet runt om i världen. När hummer kokas är det en väldigt smakrik och näringsrik maträtt. Hummer innehåller en hög nivå av proteiner, vitaminer och mineraler som är viktiga för ett hälsosamt liv. På Livsmedelsdata.se kan du ta del av information om näringsämnen som finns i en kokt hummer.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 86 | Energi |
Energi (kj) | 358 | |
Protein (g) | 16.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.9 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 29 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.6 | |
Fosfor (mg) | 183 | |
Selen (µg) | 104 | |
Zink (mg) | 4.6 | |
Magnesium (mg) | 29 | |
Folat (µg) | 17 | |
Jod (µg) | 700 | |
Kalium (mg) | 220 | |
Natrium (mg) | 270 | |
Salt, NaCl (g) | 0.7 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.21 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.5 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0 | |
Vitamin E (mg) | 1.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.1 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 1.5 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 4.6 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0.3 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.1 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 129 | |
Vatten (g) | 79 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 72 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket