Fisk. skaldjur
Kolja kokt m. salt
Kolja är en slags fisk som är god att äta kokt med salt. Den här fisken innehåller många viktiga näringsämnen som är bra för kroppen. Det finns massor av olika sätt att laga kolja som är både goda och nyttiga.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 130 | Energi |
Energi (kj) | 542 | |
Protein (g) | 31.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 12 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 328 | |
Selen (µg) | 49.1 | |
Zink (mg) | 0.5 | |
Magnesium (mg) | 43 | |
Folat (µg) | 16.1 | |
Jod (µg) | 235.8 | |
Kalium (mg) | 646 | |
Natrium (mg) | 482 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.4 | |
Vitamin B12 (µg) | 1.85 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 1.95 | |
Vitamin E (mg) | 0.7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.05 | |
Niacin (mg) | 8.3 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 13.67 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 99.6 | |
Vatten (g) | 65.7 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 51.7 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket