Fisk. skaldjur

Kolja kokt m. salt

Kolja är en slags fisk som är god att äta kokt med salt. Den här fisken innehåller många viktiga näringsämnen som är bra för kroppen. Det finns massor av olika sätt att laga kolja som är både goda och nyttiga.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)130Energi
Energi (kj)542
Protein (g)31.9Makronutrienter
Fett totalt (g)0
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)12Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)328
Selen (µg)49.1
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)43
Folat (µg)16.1
Jod (µg)235.8
Kalium (mg)646
Natrium (mg)482
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.4
Vitamin B12 (µg)1.85
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)1.95
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.05
Niacin (mg)8.3
Niacinekvivalenter (NE/mg)13.67
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)99.6
Vatten (g)65.7
Alkohol (g)0
Aska (g)2.9
Avfall (skal, etc)(%)51.7
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen