Fisk. skaldjur

Krabba Blå krabba kokt

Krabba är en skaldjur som kan ätas kokt. Den blåa varianten är vanligast och har en särskild smak. Näringsinnehållet i den kokta krabba blå krabba är väsentligt för att förstå vilka näringsämnen den innehåller och vad de kan bidra med till kroppen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)83Energi
Energi (kj)347
Protein (g)18Makronutrienter
Fett totalt (g)1.1
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)89Mineraler
Järn (mg)0.7
Fosfor (mg)229
Selen (µg)50
Zink (mg)3.5
Magnesium (mg)34
Folat (µg)20
Jod (µg)0
Kalium (mg)329
Natrium (mg)293
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.3
Vitamin B12 (µg)0.5
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.13
Vitamin E (mg)1.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)7
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.08
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)1.37
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.67
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0.2
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)78
Vatten (g)79
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)84
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen