Fisk. skaldjur

Krabba kokt

Krabba är ett skaldjur som har länge varit en del av svensk matlagning. Det är en viktig ingrediens i många rätter och är ett utmärkt källa till vitaminer och mineraler. Krabba innehåller även höga halter av protein och är därmed ett hälsosamt alternativ till andra livsmedel. På livsmedelsdata.se kan du ta del av information om näringsinnehållet i krabba som är kokt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)87Energi
Energi (kj)364
Protein (g)17.3Makronutrienter
Fett totalt (g)1.9
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)43Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)173
Selen (µg)50
Zink (mg)5.5
Magnesium (mg)34
Folat (µg)20
Jod (µg)95
Kalium (mg)110
Natrium (mg)210
Salt, NaCl (g)0.5
Vitamin A (RE/µg)9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.3
Vitamin B12 (µg)10
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.13
Vitamin E (mg)1.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)9
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.16
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)2.8
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.97
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)0.2
Summa fleromättade fettsyror (g)0.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0.3
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)100
Vatten (g)79
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)84
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen