Fisk. skaldjur

Kräfta kokt

Kräfta är ett livsmedel som innehåller höga halter av proteiner och fettsyror, samt är rik på vitaminer och mineraler. När kräftan är kokt ger den en unik smak och doft. Kräftan är en viktig ingrediens i många maträtter, såväl som ett populärt förrätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)71Energi
Energi (kj)296
Protein (g)15.6Makronutrienter
Fett totalt (g)0.82
Kolhydrater, tillg. (g)0.7
Kalcium (mg)78Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)148
Selen (µg)18
Zink (mg)2.1
Magnesium (mg)28
Folat (µg)30
Jod (µg)77
Kalium (mg)148
Natrium (mg)893
Salt, NaCl (g)2.2
Vitamin A (RE/µg)10.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)3.63
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0
Vitamin E (mg)2
Vitamin K (µg)2.2
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)126
Tiamin (mg)0.04
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)1.57
Niacinekvivalenter (NE/mg)4.4
Sockerarter tot. (g)0.2Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)110
Vatten (g)80.9
Alkohol (g)0
Aska (g)3
Avfall (skal, etc)(%)88
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen