Fisk. skaldjur

Lax kallrökt

Kallrökt lax är ett fisklivsmedel som har utsatts för kallrökning, vilket ger den en speciell smak och färg. Fisken är ett näringsrikt livsmedel som innehåller en stor mängd näringsämnen som omega-3 fettsyror, jod och selen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)173Energi
Energi (kj)724
Protein (g)20Makronutrienter
Fett totalt (g)9.78
Kolhydrater, tillg. (g)1.3
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)244
Selen (µg)21.8
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)26
Folat (µg)4.5
Jod (µg)12.3
Kalium (mg)379
Natrium (mg)1100
Salt, NaCl (g)2.8
Vitamin A (RE/µg)2.7Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.55
Vitamin B12 (µg)4.87
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)5.24
Vitamin E (mg)3.2
Vitamin K (µg)5.2
Retinol (µg)2.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.29
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)8.87
Niacinekvivalenter (NE/mg)12.2
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)3.6
Summa fleromättade fettsyror (g)3.1Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.2
Linolensyra C18:3 (g)0.7
Arakidonsyra C20:4 (g)0.7
EPA C20:5 (g)0.2
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.5
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)62.7
Vatten (g)65.1
Alkohol (g)0
Aska (g)3.8
Avfall (skal, etc)(%)11.5
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen