Fisk. skaldjur

Lax rimmad

Lax är en fisk som har rimmats. Det är ett förberedelseprocess där fisken kryddas med salt och kryddor och sedan får ligga ett tag. Resultatet av rimmandet är en fisk som har en härlig smak med en fin smakprofil. Rimmad lax är en god och näringsrik mat som är lätt att förbereda. På vår sida kan du ta del av näringsämnen som finns i rimmad lax.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)148Energi
Energi (kj)619
Protein (g)18.8Makronutrienter
Fett totalt (g)8.1
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)19Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)184
Selen (µg)26
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)24
Folat (µg)26
Jod (µg)12
Kalium (mg)250
Natrium (mg)1760
Salt, NaCl (g)4.4
Vitamin A (RE/µg)30Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.78
Vitamin B12 (µg)5
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)13
Vitamin E (mg)2.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)30
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.18
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)6
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.45
Sockerarter tot. (g)1.5Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)1.5
Summa mättade fettsyror (g)1.7Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)1.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.7
Oljesyra C18:1 (g)2.4
Summa fleromättade fettsyror (g)2.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0.3
DPA C22:5 (g)0.2
DHA C22:6 (g)0.9
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)70
Vatten (g)67.8
Alkohol (g)0
Aska (g)5.3
Avfall (skal, etc)(%)10
Tillsatt socker (g)2
Fritt socker (g)2

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen