Fisk. skaldjur

Lax stekt m. salt

Lax är en delikatess som är lätt att tillaga genom att steka den med salt. Det ger en krispig skorpa och ett saftigt kött som innehåller en rad näringsämnen. På sidan kan du läsa mer om vilka näringsämnen som finns i den stekta laxen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)221Energi
Energi (kj)925
Protein (g)24.2Makronutrienter
Fett totalt (g)13.51
Kolhydrater, tillg. (g)0.8
Kalcium (mg)7Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)281
Selen (µg)20.1
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)32
Folat (µg)5.1
Jod (µg)51.1
Kalium (mg)360
Natrium (mg)285
Salt, NaCl (g)0.7
Vitamin A (RE/µg)4.4Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.6
Vitamin B12 (µg)3.45
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)7.49
Vitamin E (mg)5.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)4.4
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.27
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)9.6
Niacinekvivalenter (NE/mg)13.63
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)1.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)5.2
Summa fleromättade fettsyror (g)3.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.7
Linolensyra C18:3 (g)0.8
Arakidonsyra C20:4 (g)0.8
EPA C20:5 (g)0.3
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.6
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)61.1
Vatten (g)59.5
Alkohol (g)0
Aska (g)2
Avfall (skal, etc)(%)41.8
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen