Fisk. skaldjur

Lax varmrökt urtagen

Lax är ett välsmakande och näringsrikt livsmedel som är uppskattat världen över. När lax är varmrökt urtagen har den en mild smak och en rik textur. Den är ett utmärkt tillskott till en balanserad diet och innehåller en rad näringsämnen.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)220Energi
Energi (kj)921
Protein (g)21.9Makronutrienter
Fett totalt (g)14.8
Kolhydrater, tillg. (g)0.1
Kalcium (mg)10Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)235
Selen (µg)21.6
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)26
Folat (µg)8.7
Jod (µg)19.9
Kalium (mg)341
Natrium (mg)643
Salt, NaCl (g)1.6
Vitamin A (RE/µg)3.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.54
Vitamin B12 (µg)4.74
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)9.04
Vitamin E (mg)5.2
Vitamin K (µg)11.5
Retinol (µg)3.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.26
Riboflavin (mg)0.1
Niacin (mg)8.54
Niacinekvivalenter (NE/mg)12.2
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)1.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.4
Oljesyra C18:1 (g)5.8
Summa fleromättade fettsyror (g)4.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.9
Linolensyra C18:3 (g)0.8
Arakidonsyra C20:4 (g)0.8
EPA C20:5 (g)0.3
DPA C22:5 (g)0.2
DHA C22:6 (g)0.6
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)65.9
Vatten (g)60.5
Alkohol (g)0
Aska (g)2.7
Avfall (skal, etc)(%)25
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen