Fisk. skaldjur

Makrill filé i olja konserv.

Makrill är en fisk som är vanlig att finna i konserver. Den är fet och innehåller mycket näring. Olja används ofta som konserveringsmedel för att bevara den unika smaken och alla näringsämnen. Läs mer om makrill filé i olja konserv här för att få information om näringsinnehåll, energi och vitaminer.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)324Energi
Energi (kj)1357
Protein (g)18.9Makronutrienter
Fett totalt (g)28
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)15Mineraler
Järn (mg)1.1
Fosfor (mg)150
Selen (µg)19.9
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)20
Folat (µg)1
Jod (µg)0
Kalium (mg)320
Natrium (mg)260
Salt, NaCl (g)0.6
Vitamin A (RE/µg)40Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.6
Vitamin B12 (µg)9
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)2.8
Vitamin E (mg)0.9
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)40
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.06
Riboflavin (mg)0.16
Niacin (mg)5
Niacinekvivalenter (NE/mg)8.47
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)1.8
Palmitinsyra C16:0 (g)3.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)11.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)1.2
Oljesyra C18:1 (g)3
Summa fleromättade fettsyror (g)7.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)1.6
DPA C22:5 (g)0.2
DHA C22:6 (g)2.7
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)75
Vatten (g)51.9
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen