Fisk. skaldjur

Makrill kokt m. salt

Makrill är en fisk som har en god smak och en god näringsprofil. Det är ett köttrikt livsmedel som innehåller mycket protein, vitaminer och mineraler. Fisken är populär att servera kokt med salt för att förhöja smaken. På livsmedelsdata.se kan du ta del av informationen som rör näringsämnen i livsmedel som makrill kokt med salt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)341Energi
Energi (kj)1428
Protein (g)19.4Makronutrienter
Fett totalt (g)28.6
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)18Mineraler
Järn (mg)0.9
Fosfor (mg)222
Selen (µg)68.6
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)28
Folat (µg)0
Jod (µg)107.7
Kalium (mg)315
Natrium (mg)332
Salt, NaCl (g)0.8
Vitamin A (RE/µg)17.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.49
Vitamin B12 (µg)5.5
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)4.94
Vitamin E (mg)0.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)17.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.09
Riboflavin (mg)0.22
Niacin (mg)9.49
Niacinekvivalenter (NE/mg)13.04
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)6.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)1.8
Palmitinsyra C16:0 (g)3.4
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)10.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)1
Oljesyra C18:1 (g)3.3
Summa fleromättade fettsyror (g)8.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)2
DPA C22:5 (g)0.4
DHA C22:6 (g)3.2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)55.8
Vatten (g)47.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.9
Avfall (skal, etc)(%)46.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen