Fisk. skaldjur
Makrill kokt m. salt
Makrill är en fisk som har en god smak och en god näringsprofil. Det är ett köttrikt livsmedel som innehåller mycket protein, vitaminer och mineraler. Fisken är populär att servera kokt med salt för att förhöja smaken. På livsmedelsdata.se kan du ta del av informationen som rör näringsämnen i livsmedel som makrill kokt med salt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 341 | Energi |
Energi (kj) | 1428 | |
Protein (g) | 19.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 28.6 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 18 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.9 | |
Fosfor (mg) | 222 | |
Selen (µg) | 68.6 | |
Zink (mg) | 0.7 | |
Magnesium (mg) | 28 | |
Folat (µg) | 0 | |
Jod (µg) | 107.7 | |
Kalium (mg) | 315 | |
Natrium (mg) | 332 | |
Salt, NaCl (g) | 0.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 17.2 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.49 | |
Vitamin B12 (µg) | 5.5 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 4.94 | |
Vitamin E (mg) | 0.5 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 17.2 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.09 | |
Riboflavin (mg) | 0.22 | |
Niacin (mg) | 9.49 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 13.04 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 6.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 1.8 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 3.4 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.6 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 10.4 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 3.3 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 8.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.4 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.4 | |
EPA C20:5 (g) | 2 | |
DPA C22:5 (g) | 0.4 | |
DHA C22:6 (g) | 3.2 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 55.8 | |
Vatten (g) | 47.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.9 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 46.9 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket