Fisk. skaldjur

Makrill urtagen varmrökt

Makrill är en fisk som många gillar att tillaga. Det finns olika varianter av makrill, men en populär variant är makrill urtagen varmrökt. Denna typ av makrill innehåller näringsämnen som är viktiga för kroppens funktioner. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om denna typ av makrill.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)296Energi
Energi (kj)1236
Protein (g)19.4Makronutrienter
Fett totalt (g)24.5
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)23Mineraler
Järn (mg)1.1
Fosfor (mg)338
Selen (µg)27.7
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)31
Folat (µg)7.3
Jod (µg)0
Kalium (mg)288
Natrium (mg)570
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)76Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.37
Vitamin B12 (µg)13
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)3.5
Vitamin E (mg)1.6
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)76
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.16
Riboflavin (mg)0.3
Niacin (mg)8.6
Niacinekvivalenter (NE/mg)12.16
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)5.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)1.6
Palmitinsyra C16:0 (g)3
Stearinsyra C18:0 (g)0.5
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)10Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)1.1
Oljesyra C18:1 (g)2.6
Summa fleromättade fettsyror (g)6.7Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)1.4
DPA C22:5 (g)0.2
DHA C22:6 (g)2.4
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)88.7
Vatten (g)53.9
Alkohol (g)0
Aska (g)2.2
Avfall (skal, etc)(%)22.1
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen