Fisk. skaldjur
Makrill urtagen varmrökt
Makrill är en fisk som många gillar att tillaga. Det finns olika varianter av makrill, men en populär variant är makrill urtagen varmrökt. Denna typ av makrill innehåller näringsämnen som är viktiga för kroppens funktioner. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om denna typ av makrill.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 296 | Energi |
Energi (kj) | 1236 | |
Protein (g) | 19.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 24.5 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 23 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.1 | |
Fosfor (mg) | 338 | |
Selen (µg) | 27.7 | |
Zink (mg) | 0.7 | |
Magnesium (mg) | 31 | |
Folat (µg) | 7.3 | |
Jod (µg) | 0 | |
Kalium (mg) | 288 | |
Natrium (mg) | 570 | |
Salt, NaCl (g) | 1.4 | |
Vitamin A (RE/µg) | 76 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.37 | |
Vitamin B12 (µg) | 13 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 3.5 | |
Vitamin E (mg) | 1.6 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 76 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.16 | |
Riboflavin (mg) | 0.3 | |
Niacin (mg) | 8.6 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 12.16 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 5.3 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 1.6 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.5 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 10 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 1.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 2.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 6.7 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.5 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.4 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.4 | |
EPA C20:5 (g) | 1.4 | |
DPA C22:5 (g) | 0.2 | |
DHA C22:6 (g) | 2.4 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 88.7 | |
Vatten (g) | 53.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 22.1 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket