Fisk. skaldjur

Mussla konserv. u. lag

Musslor är ett populärt livsmedel som konserveras och lagas på olika sätt. De används ofta som en del av en fisk- eller skaldjursrätt. Musslor är näringsrika och innehåller en mängd vitaminer och mineraler som är viktiga för att upprätthålla hälsan. På livsmedelsdata.se kan du läsa mer om näringsämnen som finns i konserverade och lagade musslor.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)108Energi
Energi (kj)451
Protein (g)16.9Makronutrienter
Fett totalt (g)2.27
Kolhydrater, tillg. (g)4.7
Kalcium (mg)40Mineraler
Järn (mg)4.3
Fosfor (mg)222
Selen (µg)67
Zink (mg)3.6
Magnesium (mg)41
Folat (µg)30.8
Jod (µg)170
Kalium (mg)73
Natrium (mg)511
Salt, NaCl (g)1.3
Vitamin A (RE/µg)42.3Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0
Vitamin B12 (µg)14.7
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.08
Vitamin E (mg)2.2
Vitamin K (µg)9.1
Retinol (µg)42.3
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0
Riboflavin (mg)0.18
Niacin (mg)0.61
Niacinekvivalenter (NE/mg)3.4
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.3
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0.4
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)85.5
Vatten (g)74.3
Alkohol (g)0
Aska (g)1.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen