Fisk. skaldjur

Piggvar kokt m. salt

Piggvar är en fisk som med fördel kan kokas med salt. Det är en mager och mör fisk som har ett fint och mört kött. Det är en viktig källa till vitaminer och mineraler och är rikt på omega-3-fetter. Piggvar innehåller även protein, kalcium och järn.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)137Energi
Energi (kj)574
Protein (g)27.6Makronutrienter
Fett totalt (g)2.81
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)30Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)264
Selen (µg)41.4
Zink (mg)0.3
Magnesium (mg)75
Folat (µg)15.5
Jod (µg)0
Kalium (mg)360
Natrium (mg)597
Salt, NaCl (g)1.5
Vitamin A (RE/µg)23.2Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.25
Vitamin B12 (µg)1.08
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)2.7
Vitamin E (mg)1.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)23.2
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.17
Niacin (mg)4.96
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.03
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)0.4
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.7Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)0.3
Summa fleromättade fettsyror (g)1.4Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.1
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0.3
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)82.7
Vatten (g)66.5
Alkohol (g)0
Aska (g)3
Avfall (skal, etc)(%)84.4
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen