Fisk. skaldjur

Pinklax rå

Pinklax är den vanligaste laxen som finns på marknaden, och har en mild, nötig smak. Fisken är rik på näringsämnen som protein, fett, niacin, selen, jod och Omega 3-fettsyror. Den är också en källa till A- och D-vitamin, samt kalcium och fosfor.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)105Energi
Energi (kj)438
Protein (g)21.4Makronutrienter
Fett totalt (g)2
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)11Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)263
Selen (µg)26
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)30
Folat (µg)26
Jod (µg)19
Kalium (mg)365
Natrium (mg)49
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)6.9Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.45
Vitamin B12 (µg)2.27
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)8.23
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)6.9
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.24
Riboflavin (mg)0.11
Niacin (mg)6.35
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.3
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.2
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)48.2
Vatten (g)75.8
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)35
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen