Fisk. skaldjur
Räka friterad tillagad på restaurang
Räka är en typ av fisk som är ett populärt livsmedel. Den är ofta friterad och tillagad på restauranger. När den friteras tillagas den med olja och andra ingredienser och det innebär att näringsämnena förändras. På den här sidan kan du läsa mer om vilka näringsämnen som finns i den friterade räkan som tillagas på restauranger.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 387 | Energi |
Energi (kj) | 1621 | |
Protein (g) | 6.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 29.06 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 24.7 | |
Kalcium (mg) | 29 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.4 | |
Fosfor (mg) | 233 | |
Selen (µg) | 11.3 | |
Zink (mg) | 0.5 | |
Magnesium (mg) | 17 | |
Folat (µg) | 13.5 | |
Jod (µg) | 6.2 | |
Kalium (mg) | 58 | |
Natrium (mg) | 384 | |
Salt, NaCl (g) | 1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.03 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.21 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.1 | |
Vitamin E (mg) | 12.5 | |
Vitamin K (µg) | 24.7 | |
Retinol (µg) | 6 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 5 | |
Tiamin (mg) | 0.03 | |
Riboflavin (mg) | 0.01 | |
Niacin (mg) | 0.43 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 1.7 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.5 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0.5 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 3.9 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.1 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 2.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0.1 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 10.9 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 10.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 12.9 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 12 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.7 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.7 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0.1 | |
DHA C22:6 (g) | 0 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 48.7 | |
Vatten (g) | 37 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket