Fisk. skaldjur

Räka friterad tillagad på restaurang

Räka är en typ av fisk som är ett populärt livsmedel. Den är ofta friterad och tillagad på restauranger. När den friteras tillagas den med olja och andra ingredienser och det innebär att näringsämnena förändras. På den här sidan kan du läsa mer om vilka näringsämnen som finns i den friterade räkan som tillagas på restauranger.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)387Energi
Energi (kj)1621
Protein (g)6.9Makronutrienter
Fett totalt (g)29.06
Kolhydrater, tillg. (g)24.7
Kalcium (mg)29Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)233
Selen (µg)11.3
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)17
Folat (µg)13.5
Jod (µg)6.2
Kalium (mg)58
Natrium (mg)384
Salt, NaCl (g)1
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.03
Vitamin B12 (µg)0.21
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)0.1
Vitamin E (mg)12.5
Vitamin K (µg)24.7
Retinol (µg)6
Betakaroten/β-Karoten (µg)5
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.01
Niacin (mg)0.43
Niacinekvivalenter (NE/mg)1.7
Sockerarter tot. (g)0.5Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0.5
Summa mättade fettsyror (g)3.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.1
Palmitinsyra C16:0 (g)2.6
Stearinsyra C18:0 (g)1
Arakidinsyra C20:0 (g)0.1
Summa enkelomättade fettsyror (g)10.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)10.6
Summa fleromättade fettsyror (g)12.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)12
Linolensyra C18:3 (g)0.7
Arakidonsyra C20:4 (g)0.7
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)48.7
Vatten (g)37
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen