Fisk. skaldjur
Regnbågslax odlad rå
Regnbågslax är en slags laxfisk som odlas i vatten. Det är en populär livsmedelssort och innehåller en hel del näringsämnen som är bra för vår hälsa. Den odlade laxen är en god källa till protein, fett och andra näringsämnen som vitaminer och mineraler.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 106 | Energi |
Energi (kj) | 443 | |
Protein (g) | 18.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 3.46 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0.4 | |
Kalcium (mg) | 15 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 208 | |
Selen (µg) | 12.4 | |
Zink (mg) | 0.3 | |
Magnesium (mg) | 25 | |
Folat (µg) | 7.6 | |
Jod (µg) | 6.6 | |
Kalium (mg) | 374 | |
Natrium (mg) | 46 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 21.1 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.35 | |
Vitamin B12 (µg) | 5.41 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 6.68 | |
Vitamin E (mg) | 1.3 | |
Vitamin K (µg) | 2.4 | |
Retinol (µg) | 21.1 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.15 | |
Riboflavin (mg) | 0.08 | |
Niacin (mg) | 2.84 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.9 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.4 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.8 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.3 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.2 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 60.9 | |
Vatten (g) | 76.9 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 38 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket