Fisk. skaldjur

Regnbågslax urtagen varmrökt

Regnbågslax är en mycket populär röd fisk som kan varmrökas. För att få en urtaget fisk skalas den först för att få bort skinn och ben. Resultatet är en läcker, mör och saftig fisk som håller hög kvalitet och smak. Näringsämnen och näringsvärden för regnbågslax urtagen varmrökt finns att tillgå på Livsmedelsdata.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)157Energi
Energi (kj)656
Protein (g)21.9Makronutrienter
Fett totalt (g)7.68
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)27Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)252
Selen (µg)26.8
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)26
Folat (µg)5.4
Jod (µg)0
Kalium (mg)220
Natrium (mg)877
Salt, NaCl (g)2.2
Vitamin A (RE/µg)19Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.29
Vitamin B12 (µg)3.3
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)7.4
Vitamin E (mg)1.1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)19
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.21
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)4.5
Niacinekvivalenter (NE/mg)8.52
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.8Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)1.2
Stearinsyra C18:0 (g)0.3
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)1.4
Summa fleromättade fettsyror (g)2.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.3
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0.5
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)1.4
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)56.6
Vatten (g)67.5
Alkohol (g)0
Aska (g)2.9
Avfall (skal, etc)(%)35
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen