Fisk. skaldjur

Röding rå

Röding är en fisk som är vanlig att hitta i våra nordiska vatten. Det är en läcker och mångsidig fisk som kan tillagas på ett antal olika sätt. Den råa varianten är en populär råvara som oftast används i sushirätter. Fisken är en näringsrik källa som innehåller en rad mineraler, proteiner och vitaminer som är viktiga för vår hälsa.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)152Energi
Energi (kj)634
Protein (g)19.9Makronutrienter
Fett totalt (g)7.94
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)14Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)250
Selen (µg)21.8
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)27
Folat (µg)26
Jod (µg)20
Kalium (mg)379
Natrium (mg)46
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)18Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.47
Vitamin B12 (µg)1.82
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)5.85
Vitamin E (mg)1.6
Vitamin K (µg)3.5
Retinol (µg)18
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)5.95
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.6
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.4Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.5
Oljesyra C18:1 (g)1.7
Summa fleromättade fettsyror (g)2.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.2
Arakidonsyra C20:4 (g)0.2
EPA C20:5 (g)0.5
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.8
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)57.8
Vatten (g)70.4
Alkohol (g)0
Aska (g)1.6
Avfall (skal, etc)(%)22
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen