Fisk. skaldjur

Rödspätta filé kokt m. salt

Rödspätta är en fisk som är vanlig på svenska rätter. Den är uppskattad för sitt fina, högkvalitativa kött som är både magert och mört. När den är kokt med salt behåller den sin saftiga smak och får en delikat krispig yta. På sidan https://www.livsmedelsdata.se/fisk-skaldjur/roedspaetta-file-kokt-m-salt/ kan du se vilka näringsämnen som finns i rödspätta filé kokt med salt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)147Energi
Energi (kj)615
Protein (g)34Makronutrienter
Fett totalt (g)0.98
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)21Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)299
Selen (µg)46.7
Zink (mg)0.7
Magnesium (mg)39
Folat (µg)16.3
Jod (µg)101.8
Kalium (mg)498
Natrium (mg)559
Salt, NaCl (g)1.4
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.32
Vitamin B12 (µg)0.73
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)2.54
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.43
Riboflavin (mg)0.09
Niacin (mg)8.76
Niacinekvivalenter (NE/mg)14.98
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)90
Vatten (g)62.1
Alkohol (g)0
Aska (g)2.9
Avfall (skal, etc)(%)78.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen