Fisk. skaldjur

Rödspätta filé panerad stekt m. salt

Rödspätta är en vanlig fisk som tillagas genom att paneras och stekas. Den serveras ofta med salt som kryddning. På livsmedelsdata.se finns mer information om näringsämnen i den här rätten.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)198Energi
Energi (kj)828
Protein (g)23.5Makronutrienter
Fett totalt (g)8.59
Kolhydrater, tillg. (g)6.3
Kalcium (mg)23Mineraler
Järn (mg)0.3
Fosfor (mg)219
Selen (µg)32.2
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)30
Folat (µg)19
Jod (µg)101.5
Kalium (mg)389
Natrium (mg)665
Salt, NaCl (g)1.7
Vitamin A (RE/µg)41.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.25
Vitamin B12 (µg)0.52
Vitamin C (mg)0.1
Vitamin D (µg)2.37
Vitamin E (mg)2.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)40.6
Betakaroten/β-Karoten (µg)14
Tiamin (mg)0.31
Riboflavin (mg)0.12
Niacin (mg)5.65
Niacinekvivalenter (NE/mg)10.01
Sockerarter tot. (g)0.3Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.2
Summa mättade fettsyror (g)1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.7
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)4.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)4.4
Summa fleromättade fettsyror (g)2.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.5
Linolensyra C18:3 (g)0.5
Arakidonsyra C20:4 (g)0.5
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)1Övrigt
Kolesterol (mg)88.4
Vatten (g)58.3
Alkohol (g)0
Aska (g)2.7
Avfall (skal, etc)(%)39.7
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen