Fisk. skaldjur

Rödspätta rå

Rödspätta är en populär fisk som används inom det svenska köket och som ofta är rå. Fisken är rik på näringsämnen som protein, kalcium, fosfor och jod. På den här sidan går det att läsa mer om vilka näringsämnen som är i rödspätta.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)91Energi
Energi (kj)382
Protein (g)21.1Makronutrienter
Fett totalt (g)0.61
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)12Mineraler
Järn (mg)0.1
Fosfor (mg)185
Selen (µg)29
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)24
Folat (µg)11.9
Jod (µg)32
Kalium (mg)412
Natrium (mg)100
Salt, NaCl (g)0.2
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.29
Vitamin B12 (µg)0.7
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)1.97
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0.4
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.36
Riboflavin (mg)0.08
Niacin (mg)5.44
Niacinekvivalenter (NE/mg)9.3
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)55.9
Vatten (g)77.1
Alkohol (g)0
Aska (g)1.2
Avfall (skal, etc)(%)49
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen