Fisk. skaldjur

Saltsill kokt

Saltsill är en typ av rökt fisk som är populär som maträtt. När saltsillen kokas försvinner saltet som den vanligtvis röks med och det finns fördelar med att äta kokt saltsill istället för rökt. Näringsämnen som finns i kokt saltsill är bland annat proteiner, vitaminer och mineraler.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)246Energi
Energi (kj)1033
Protein (g)19.5Makronutrienter
Fett totalt (g)18.96
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)21Mineraler
Järn (mg)1.1
Fosfor (mg)64
Selen (µg)26.1
Zink (mg)0.8
Magnesium (mg)14
Folat (µg)5
Jod (µg)49.2
Kalium (mg)46
Natrium (mg)1137
Salt, NaCl (g)2.8
Vitamin A (RE/µg)11.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.1
Vitamin B12 (µg)4
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)4.74
Vitamin E (mg)1.2
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)11.8
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.03
Riboflavin (mg)0.14
Niacin (mg)2.96
Niacinekvivalenter (NE/mg)6.55
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)4.3Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)1.3
Palmitinsyra C16:0 (g)2.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)7.9Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)1.1
Oljesyra C18:1 (g)2.4
Summa fleromättade fettsyror (g)4.9Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.4
Linolensyra C18:3 (g)0.3
Arakidonsyra C20:4 (g)0.3
EPA C20:5 (g)1.1
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)1.7
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)94.8
Vatten (g)58.5
Alkohol (g)0
Aska (g)3
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen