Fisk. skaldjur
Sardeller konserv.
Sardeller är ett livsmedel som konserveras för att de ska kunna förvaras. De är ett mycket gott och nyttigt komplement till olika rätter, och ger en god smak och struktur till maten. Sardeller innehåller höga nivåer av proteiner och andra näringsämnen som bidrar till en hälsosam diet.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 170 | Energi |
Energi (kj) | 713 | |
Protein (g) | 19.2 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 10.3 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0.3 | |
Kalcium (mg) | 168 | Mineraler |
Järn (mg) | 1.3 | |
Fosfor (mg) | 210 | |
Selen (µg) | 20 | |
Zink (mg) | 1.8 | |
Magnesium (mg) | 13 | |
Folat (µg) | 5 | |
Jod (µg) | 41.5 | |
Kalium (mg) | 144 | |
Natrium (mg) | 2742 | |
Salt, NaCl (g) | 6.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 50 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.14 | |
Vitamin B12 (µg) | 10 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 12.36 | |
Vitamin E (mg) | 0.7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 50 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.16 | |
Niacin (mg) | 2.2 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.72 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.6 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0.1 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.6 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.6 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 3.3 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.6 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 1.6 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0.7 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.9 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 50 | |
Vatten (g) | 58.6 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 11.6 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 0 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket