Fisk. skaldjur

Sardeller konserv.

Sardeller är ett livsmedel som konserveras för att de ska kunna förvaras. De är ett mycket gott och nyttigt komplement till olika rätter, och ger en god smak och struktur till maten. Sardeller innehåller höga nivåer av proteiner och andra näringsämnen som bidrar till en hälsosam diet.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)170Energi
Energi (kj)713
Protein (g)19.2Makronutrienter
Fett totalt (g)10.3
Kolhydrater, tillg. (g)0.3
Kalcium (mg)168Mineraler
Järn (mg)1.3
Fosfor (mg)210
Selen (µg)20
Zink (mg)1.8
Magnesium (mg)13
Folat (µg)5
Jod (µg)41.5
Kalium (mg)144
Natrium (mg)2742
Salt, NaCl (g)6.8
Vitamin A (RE/µg)50Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.14
Vitamin B12 (µg)10
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)12.36
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)50
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.16
Niacin (mg)2.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.72
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)2.6Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0.1
Myristinsyra C14:0 (g)0.6
Palmitinsyra C16:0 (g)1.6
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)3.3Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.6
Oljesyra C18:1 (g)1.6
Summa fleromättade fettsyror (g)2.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0.7
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.9
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)50
Vatten (g)58.6
Alkohol (g)0
Aska (g)11.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen