Fisk. skaldjur
Sej rå
Sej är ett gott och nyttigt livsmedel som innehåller ett gott och näringsrikt fett. Den är en populär del av den svenska maten och innehåller många viktiga näringsämnen som protein, vitaminer och mineraler. På sidan kan man läsa mer om vad som finns i sej och hur man kan förbereda den på bästa sätt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 82 | Energi |
Energi (kj) | 344 | |
Protein (g) | 19.1 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.5 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 12 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.3 | |
Fosfor (mg) | 240 | |
Selen (µg) | 27.6 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 31 | |
Folat (µg) | 18 | |
Jod (µg) | 130 | |
Kalium (mg) | 420 | |
Natrium (mg) | 66 | |
Salt, NaCl (g) | 0.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 3.4 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.21 | |
Vitamin B12 (µg) | 3.15 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 0.16 | |
Vitamin E (mg) | 0.9 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 3.4 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.11 | |
Riboflavin (mg) | 0.16 | |
Niacin (mg) | 2.32 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 5.8 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.1 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 58.6 | |
Vatten (g) | 79.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.4 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 34 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket