Fisk. skaldjur
Sik kokt m. salt
Sik är en fisk som är populär i många delar av världen. Den kan tillagas genom att kokas med salt, en enkel tillagning som inte tar mycket tid. När det gäller näringsvärde finns det en mängd olika nyttiga ämnen i sik kokt m. salt. Det kan vara bra att känna till dem när man äter denna typ av fisk.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 145 | Energi |
Energi (kj) | 611 | |
Protein (g) | 33.7 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 1.03 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 21 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.4 | |
Fosfor (mg) | 401 | |
Selen (µg) | 40.1 | |
Zink (mg) | 0.6 | |
Magnesium (mg) | 46 | |
Folat (µg) | 14.7 | |
Jod (µg) | 68 | |
Kalium (mg) | 587 | |
Natrium (mg) | 466 | |
Salt, NaCl (g) | 1.2 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.58 | |
Vitamin B12 (µg) | 3.37 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 10.32 | |
Vitamin E (mg) | 0.7 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.12 | |
Riboflavin (mg) | 0.06 | |
Niacin (mg) | 10.03 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 16.12 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.2 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0.1 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.2 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 76.3 | |
Vatten (g) | 62.3 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 3.1 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 64.5 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket