Fisk. skaldjur

Sik kokt m. salt

Sik är en fisk som är populär i många delar av världen. Den kan tillagas genom att kokas med salt, en enkel tillagning som inte tar mycket tid. När det gäller näringsvärde finns det en mängd olika nyttiga ämnen i sik kokt m. salt. Det kan vara bra att känna till dem när man äter denna typ av fisk.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)145Energi
Energi (kj)611
Protein (g)33.7Makronutrienter
Fett totalt (g)1.03
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)21Mineraler
Järn (mg)0.4
Fosfor (mg)401
Selen (µg)40.1
Zink (mg)0.6
Magnesium (mg)46
Folat (µg)14.7
Jod (µg)68
Kalium (mg)587
Natrium (mg)466
Salt, NaCl (g)1.2
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.58
Vitamin B12 (µg)3.37
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)10.32
Vitamin E (mg)0.7
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.12
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)10.03
Niacinekvivalenter (NE/mg)16.12
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.2Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.3Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0.1
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)76.3
Vatten (g)62.3
Alkohol (g)0
Aska (g)3.1
Avfall (skal, etc)(%)64.5
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen