Fisk. skaldjur
Sik rå
Sik är ett fiskar som finns främst i Stilla havet, sydöstra Asien och Indiska oceanen. Det är en populär rå fisk som ofta används i sushi och andra asiatiska maträtter. Sik har en mjuk och söt smak och innehåller en rad näringsämnen som är viktiga för en hälsosam kost. På den här sidan kan du läsa mer om de näringsämnen som finns i sik.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 90 | Energi |
Energi (kj) | 379 | |
Protein (g) | 20.9 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 0.64 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 12 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.2 | |
Fosfor (mg) | 248 | |
Selen (µg) | 24.9 | |
Zink (mg) | 0.4 | |
Magnesium (mg) | 28 | |
Folat (µg) | 10.7 | |
Jod (µg) | 11 | |
Kalium (mg) | 485 | |
Natrium (mg) | 42 | |
Salt, NaCl (g) | 0.1 | |
Vitamin A (RE/µg) | 0 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.51 | |
Vitamin B12 (µg) | 3.22 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 8 | |
Vitamin E (mg) | 0.4 | |
Vitamin K (µg) | 0.5 | |
Retinol (µg) | 0 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.1 | |
Riboflavin (mg) | 0.06 | |
Niacin (mg) | 6.22 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 10 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 0.1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.1 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 0.1 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.1 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 0.2 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.1 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 47.3 | |
Vatten (g) | 77.2 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 1.3 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 40 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket