Fisk. skaldjur

Sik rå

Sik är ett fiskar som finns främst i Stilla havet, sydöstra Asien och Indiska oceanen. Det är en populär rå fisk som ofta används i sushi och andra asiatiska maträtter. Sik har en mjuk och söt smak och innehåller en rad näringsämnen som är viktiga för en hälsosam kost. På den här sidan kan du läsa mer om de näringsämnen som finns i sik.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)90Energi
Energi (kj)379
Protein (g)20.9Makronutrienter
Fett totalt (g)0.64
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)12Mineraler
Järn (mg)0.2
Fosfor (mg)248
Selen (µg)24.9
Zink (mg)0.4
Magnesium (mg)28
Folat (µg)10.7
Jod (µg)11
Kalium (mg)485
Natrium (mg)42
Salt, NaCl (g)0.1
Vitamin A (RE/µg)0Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.51
Vitamin B12 (µg)3.22
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)8
Vitamin E (mg)0.4
Vitamin K (µg)0.5
Retinol (µg)0
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.1
Riboflavin (mg)0.06
Niacin (mg)6.22
Niacinekvivalenter (NE/mg)10
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)0.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0
Palmitinsyra C16:0 (g)0.1
Stearinsyra C18:0 (g)0
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)0.1Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0
Oljesyra C18:1 (g)0.1
Summa fleromättade fettsyror (g)0.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0
Linolensyra C18:3 (g)0
Arakidonsyra C20:4 (g)0
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.1
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)47.3
Vatten (g)77.2
Alkohol (g)0
Aska (g)1.3
Avfall (skal, etc)(%)40
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen