Fisk. skaldjur

Sill matjessill konserv.

Konserverad sill och matjessill är en populär råvara inom svensk matlagning. Den är lätt att förbereda och erbjuder en mängd näringsämnen som är viktiga för hälsan. På vår sida kan du ta del av mer information om näringsvärden i denna livsmedelsprodukt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)314Energi
Energi (kj)1314
Protein (g)16Makronutrienter
Fett totalt (g)22.6
Kolhydrater, tillg. (g)12.1
Kalcium (mg)43Mineraler
Järn (mg)1.3
Fosfor (mg)200
Selen (µg)25
Zink (mg)1.8
Magnesium (mg)35
Folat (µg)5
Jod (µg)0
Kalium (mg)400
Natrium (mg)2500
Salt, NaCl (g)6.2
Vitamin A (RE/µg)10Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.45
Vitamin B12 (µg)10
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)5
Vitamin E (mg)1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)10
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.16
Niacin (mg)2.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.13
Sockerarter tot. (g)12.1Sockerarter
Monosackarider (g)6.1
Disackarider (g)6
Summa mättade fettsyror (g)5.1Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)1.6
Palmitinsyra C16:0 (g)3.1
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)9.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)1.3
Oljesyra C18:1 (g)2.9
Summa fleromättade fettsyror (g)5.8Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.5
Linolensyra C18:3 (g)0.4
Arakidonsyra C20:4 (g)0.4
EPA C20:5 (g)1.3
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)85
Vatten (g)42.5
Alkohol (g)0
Aska (g)6.8
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)12
Fritt socker (g)12

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen