Fisk. skaldjur

Sill panerad stekt m. salt

Sill är ett livsmedel som är rikt på näringsämnen. Den panerade stekta sillen med salt är en populär maträtt som har ett högt näringsinnehåll. Det är rikt på järn, proteiner, vitaminer och mineraler. Den är också en källa till viktiga fettsyror som kan bidra till att upprätthålla en hälsosam livsstil.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)216Energi
Energi (kj)906
Protein (g)17.4Makronutrienter
Fett totalt (g)13.49
Kolhydrater, tillg. (g)6
Kalcium (mg)62Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)296
Selen (µg)25.4
Zink (mg)1.6
Magnesium (mg)43
Folat (µg)12.9
Jod (µg)156.8
Kalium (mg)311
Natrium (mg)1138
Salt, NaCl (g)2.8
Vitamin A (RE/µg)24.8Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.25
Vitamin B12 (µg)4.79
Vitamin C (mg)0.1
Vitamin D (µg)5.21
Vitamin E (mg)2.3
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)23.7
Betakaroten/β-Karoten (µg)13
Tiamin (mg)0.02
Riboflavin (mg)0.19
Niacin (mg)5
Niacinekvivalenter (NE/mg)8.16
Sockerarter tot. (g)0.2Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0.1
Summa mättade fettsyror (g)2.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.5
Palmitinsyra C16:0 (g)1.3
Stearinsyra C18:0 (g)0.2
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)6.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.3
Oljesyra C18:1 (g)4.2
Summa fleromättade fettsyror (g)3.6Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)1.4
Linolensyra C18:3 (g)0.6
Arakidonsyra C20:4 (g)0.6
EPA C20:5 (g)0.3
DPA C22:5 (g)0.1
DHA C22:6 (g)0.7
Fullkorn, totalt (g)5Övrigt
Kolesterol (mg)45.2
Vatten (g)56.5
Alkohol (g)0
Aska (g)4.2
Avfall (skal, etc)(%)25.3
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen