Fisk. skaldjur
Sill panerad stekt m. salt
Sill är ett livsmedel som är rikt på näringsämnen. Den panerade stekta sillen med salt är en populär maträtt som har ett högt näringsinnehåll. Det är rikt på järn, proteiner, vitaminer och mineraler. Den är också en källa till viktiga fettsyror som kan bidra till att upprätthålla en hälsosam livsstil.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 216 | Energi |
Energi (kj) | 906 | |
Protein (g) | 17.4 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 13.49 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 6 | |
Kalcium (mg) | 62 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.8 | |
Fosfor (mg) | 296 | |
Selen (µg) | 25.4 | |
Zink (mg) | 1.6 | |
Magnesium (mg) | 43 | |
Folat (µg) | 12.9 | |
Jod (µg) | 156.8 | |
Kalium (mg) | 311 | |
Natrium (mg) | 1138 | |
Salt, NaCl (g) | 2.8 | |
Vitamin A (RE/µg) | 24.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.25 | |
Vitamin B12 (µg) | 4.79 | |
Vitamin C (mg) | 0.1 | |
Vitamin D (µg) | 5.21 | |
Vitamin E (mg) | 2.3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 23.7 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 13 | |
Tiamin (mg) | 0.02 | |
Riboflavin (mg) | 0.19 | |
Niacin (mg) | 5 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 8.16 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.2 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 0.1 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 2.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.5 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 1.3 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 6.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.3 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 4.2 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 3.6 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.4 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.6 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.6 | |
EPA C20:5 (g) | 0.3 | |
DPA C22:5 (g) | 0.1 | |
DHA C22:6 (g) | 0.7 | |
Fullkorn, totalt (g) | 5 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 45.2 | |
Vatten (g) | 56.5 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 4.2 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 25.3 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket