Fisk. skaldjur
Strömming kokt m. salt
Strömming är en typ av fisk som kan tillagas på olika sätt. Ett populärt sätt är att koka den med salt, vilket ger en aromatisk och smakrik rätt. Genom att läsa vidare på denna sida kan du få veta mer om de näringsämnen som finns i fisken och hur du tillagar den på bästa sätt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 131 | Energi |
Energi (kj) | 550 | |
Protein (g) | 21.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 4.85 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 0 | |
Kalcium (mg) | 89 | Mineraler |
Järn (mg) | 1 | |
Fosfor (mg) | 336 | |
Selen (µg) | 31.2 | |
Zink (mg) | 2.1 | |
Magnesium (mg) | 40 | |
Folat (µg) | 18.1 | |
Jod (µg) | 73.6 | |
Kalium (mg) | 373 | |
Natrium (mg) | 380 | |
Salt, NaCl (g) | 0.9 | |
Vitamin A (RE/µg) | 20.5 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.2 | |
Vitamin B12 (µg) | 7.33 | |
Vitamin C (mg) | 0 | |
Vitamin D (µg) | 7.95 | |
Vitamin E (mg) | 1 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 20.5 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 0 | |
Tiamin (mg) | 0.01 | |
Riboflavin (mg) | 0.14 | |
Niacin (mg) | 4.58 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 8.55 | |
Sockerarter tot. (g) | 0 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0 | |
Disackarider (g) | 0 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1.2 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0.3 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.8 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.1 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 1.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.2 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 0.9 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 1.5 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 0.2 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.1 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.1 | |
EPA C20:5 (g) | 0.3 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.6 | |
Fullkorn, totalt (g) | 0 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 89.2 | |
Vatten (g) | 69.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.8 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 50.9 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket