Fisk. skaldjur

Strömming kokt m. salt

Strömming är en typ av fisk som kan tillagas på olika sätt. Ett populärt sätt är att koka den med salt, vilket ger en aromatisk och smakrik rätt. Genom att läsa vidare på denna sida kan du få veta mer om de näringsämnen som finns i fisken och hur du tillagar den på bästa sätt.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)131Energi
Energi (kj)550
Protein (g)21.8Makronutrienter
Fett totalt (g)4.85
Kolhydrater, tillg. (g)0
Kalcium (mg)89Mineraler
Järn (mg)1
Fosfor (mg)336
Selen (µg)31.2
Zink (mg)2.1
Magnesium (mg)40
Folat (µg)18.1
Jod (µg)73.6
Kalium (mg)373
Natrium (mg)380
Salt, NaCl (g)0.9
Vitamin A (RE/µg)20.5Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.2
Vitamin B12 (µg)7.33
Vitamin C (mg)0
Vitamin D (µg)7.95
Vitamin E (mg)1
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)20.5
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.01
Riboflavin (mg)0.14
Niacin (mg)4.58
Niacinekvivalenter (NE/mg)8.55
Sockerarter tot. (g)0Sockerarter
Monosackarider (g)0
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.2Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0
Laurinsyra C12:0 (g)0
Myristinsyra C14:0 (g)0.3
Palmitinsyra C16:0 (g)0.8
Stearinsyra C18:0 (g)0.1
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)1.6Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.2
Oljesyra C18:1 (g)0.9
Summa fleromättade fettsyror (g)1.5Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.2
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0.3
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.6
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)89.2
Vatten (g)69.8
Alkohol (g)0
Aska (g)2.8
Avfall (skal, etc)(%)50.9
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen