Fisk. skaldjur

Torsk filé panerad stekt hemlagad

Torsk är en populär fisk som är lätt att förbereda. Genom att panera den och steka den hemma behåller man näringsämnena som finns naturligt i fisken. På livsmedelsdata.se kan man ta del av information om näringsämnen som finns i torskfile som är panerad och stekt på det hemlagade sättet.

Näringsvärden

Innehåll Per 100 gGrupp
Energi (kcal)143Energi
Energi (kj)600
Protein (g)17.6Makronutrienter
Fett totalt (g)6
Kolhydrater, tillg. (g)4.5
Kalcium (mg)16Mineraler
Järn (mg)0.8
Fosfor (mg)220
Selen (µg)26
Zink (mg)0.5
Magnesium (mg)32
Folat (µg)17
Jod (µg)34
Kalium (mg)405
Natrium (mg)620
Salt, NaCl (g)1.6
Vitamin A (RE/µg)66Vitaminer
Vitamin B6 (mg)0.23
Vitamin B12 (µg)0.9
Vitamin C (mg)0.5
Vitamin D (µg)1.35
Vitamin E (mg)1.5
Vitamin K (µg)0
Retinol (µg)66
Betakaroten/β-Karoten (µg)0
Tiamin (mg)0.05
Riboflavin (mg)0.15
Niacin (mg)2.2
Niacinekvivalenter (NE/mg)5.43
Sockerarter tot. (g)0.1Sockerarter
Monosackarider (g)0.1
Disackarider (g)0
Summa mättade fettsyror (g)1.9Mättade fettsyror
Fettsyra 4:0-10:0 (g)0.1
Laurinsyra C12:0 (g)0.2
Myristinsyra C14:0 (g)0.2
Palmitinsyra C16:0 (g)0.9
Stearinsyra C18:0 (g)0.6
Arakidinsyra C20:0 (g)0
Summa enkelomättade fettsyror (g)2.4Enkelomättade fettsyror
Palmitoljesyra C16:1 (g)0.1
Oljesyra C18:1 (g)2.2
Summa fleromättade fettsyror (g)1.2Fleromättade fettsyror
Linolsyra C18:2 (g)0.6
Linolensyra C18:3 (g)0.1
Arakidonsyra C20:4 (g)0.1
EPA C20:5 (g)0
DPA C22:5 (g)0
DHA C22:6 (g)0.2
Fullkorn, totalt (g)0Övrigt
Kolesterol (mg)88
Vatten (g)69
Alkohol (g)0
Aska (g)2.6
Avfall (skal, etc)(%)0
Tillsatt socker (g)0
Fritt socker (g)0

All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket

Tillbaka till toppen