Fisk. skaldjur
Torsk panerad stekt
Torsk är en populär fisk som stekt med panko- eller ströbröd är ett välsmakande alternativ. Det är en enkel maträtt som ger ett god, knaprig yttre med en mjuk, saftig fisk inuti. Dess näringsvärde är det värt att undersöka, och den här sidan ger information om innehållet i torsk panerad stekt.
Näringsvärden
Innehåll | Per 100 g | Grupp |
---|---|---|
Energi (kcal) | 187 | Energi |
Energi (kj) | 784 | |
Protein (g) | 20.8 | Makronutrienter |
Fett totalt (g) | 8.6 | |
Kolhydrater, tillg. (g) | 6.3 | |
Kalcium (mg) | 23 | Mineraler |
Järn (mg) | 0.4 | |
Fosfor (mg) | 255 | |
Selen (µg) | 30.9 | |
Zink (mg) | 0.8 | |
Magnesium (mg) | 33 | |
Folat (µg) | 21 | |
Jod (µg) | 255.8 | |
Kalium (mg) | 386 | |
Natrium (mg) | 632 | |
Salt, NaCl (g) | 1.6 | |
Vitamin A (RE/µg) | 44.8 | Vitaminer |
Vitamin B6 (mg) | 0.14 | |
Vitamin B12 (µg) | 0.93 | |
Vitamin C (mg) | 0.1 | |
Vitamin D (µg) | 2.29 | |
Vitamin E (mg) | 3 | |
Vitamin K (µg) | 0 | |
Retinol (µg) | 43.6 | |
Betakaroten/β-Karoten (µg) | 14 | |
Tiamin (mg) | 0.06 | |
Riboflavin (mg) | 0.09 | |
Niacin (mg) | 2.34 | |
Niacinekvivalenter (NE/mg) | 6.23 | |
Sockerarter tot. (g) | 0.3 | Sockerarter |
Monosackarider (g) | 0.1 | |
Disackarider (g) | 0.2 | |
Summa mättade fettsyror (g) | 1 | Mättade fettsyror |
Fettsyra 4:0-10:0 (g) | 0 | |
Laurinsyra C12:0 (g) | 0 | |
Myristinsyra C14:0 (g) | 0 | |
Palmitinsyra C16:0 (g) | 0.7 | |
Stearinsyra C18:0 (g) | 0.2 | |
Arakidinsyra C20:0 (g) | 0 | |
Summa enkelomättade fettsyror (g) | 4.6 | Enkelomättade fettsyror |
Palmitoljesyra C16:1 (g) | 0.1 | |
Oljesyra C18:1 (g) | 4.4 | |
Summa fleromättade fettsyror (g) | 2.3 | Fleromättade fettsyror |
Linolsyra C18:2 (g) | 1.6 | |
Linolensyra C18:3 (g) | 0.5 | |
Arakidonsyra C20:4 (g) | 0.5 | |
EPA C20:5 (g) | 0 | |
DPA C22:5 (g) | 0 | |
DHA C22:6 (g) | 0.2 | |
Fullkorn, totalt (g) | 1 | Övrigt |
Kolesterol (mg) | 81.9 | |
Vatten (g) | 61.8 | |
Alkohol (g) | 0 | |
Aska (g) | 2.7 | |
Avfall (skal, etc)(%) | 27.8 | |
Tillsatt socker (g) | 0 | |
Fritt socker (g) | 0 |
All data är sammanställd och inhämtad från Livsmedelsverket